Therpex geïsoleerde grondleiding

over Therpex
Therpex buis is een flexibele, zwaar geïsoleerde, kunststof buis (Pex-a) voor gebruik als terreinleiding voor warm water en industriële toepassingen bv. in de procestechniek. Deze buizen worden veelvuldig toegepast voor o.a. stadsverwarming. De thermische isolatie bestaat uit een milieuvriendelijke en CFK-vrije polyurethaan (PUR) schuim met uitstekende blijvend-isolerende eigenschappen. De buizen zijn inwendig en uitwendig bestand tegen corrosie en de meeste chemicaliën. Ze zijn gifvrij en erg milieuvriendelijk.

Therpex wordt geleverd op rollen in bijna iedere gewenste lengte. Door Therpex buizen te gebruiken zijn geen ondergrondse koppelingen nodig en kan tot 60% arbeidsloon worden bespaard.
Therpex kan in geulen worden gelegd, onder en langs obstakels maar ook direkt in een kanaal of beek.

de verwerking
De buizen kunnen worden gelegd zonder rekening te houden met uitzetting en speciaal gereedschap is niet nodig. Afkorten kan met een ijzerzaag en als een koppeling nodig is, dan kan dat met de lekvrije messing draadkoppelingen of perskoppelingen.

 

toepassing
De buizen kunnen worden gebruikt als terreinleiding voor warm watertransport voor centrale verwarming ( 6 bar) en drinkwater ( 10 bar). Ook kunnen de buizen industrieel worden gebruikt voor het transport van warme vloeistoffen en chemicaliën. In tegenstelling tot metalen buizen zijn ze onderhoudsarm.

 

 


leveringsprogramma en mogelijkheden

Therpex buizen zijn bestand tegen max. temperaturen van 95ºC bij een max. druk van 6 of 10 bar.
De buizen zijn leverbaar in enkele (mono) of dubbele (duo) uitvoering.

De afmetingen van de Pex-transportleiding zijn in de mono uitvoering 25, 32, 40, 50, 63, 75, 90, 110 en 125 mm en in de dubbele (duo) uitvoering 20, 25, 32, 40, 50, 63 en 75 mm. De maximale rollengte is afhankelijk van de diameter en max. 320 m.
Hulpstukken
Er is een uitgebreid programma pers- en draadkoppelingen, geïsoleerde manchetten, afdekdoppen enz.

Download hier meer informatie in PDF
♦ Therpex productbladen
♦ Therpex materiaalspecificatie
♦ Therpex techn.details 6 bar.